BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Плевен отбелязва Седмицата на гората със засаждане на медоносни фиданки

По повод Седмицата на гората, която тази година се отбелязва от 6-и април, служители от Общинското предприятие „Управление на общински земи и гори” засадиха  дръвчета в подкрепа на пчеларите от региона на Плевен. За това информират от Пресцентъра на Общината.

Преди време Община Плевен обяви процедура за почвоподготовка и залесяване в землището на с. Гривица на терен, представляващ горска територия с площ от  4 дка, но кандидати не се явиха, затова с дейността се захвана екипът на „Управление на общински земи и гори”, разказа директорът инж. Иван Мариновски. С помощта на г -жа Албена Симеонова – общински съветник,  се свързахме с електронната платформа  „Гората.бг“, откъдето ни предоставиха безвъзмездно 2500 бр. фиданки от акация. Почвоподготовката, включваща изораване на площта и оформяне  на дупки със тракторен свредел, беше извършена безвъзмездно от г-н Руслан Патарински – земеделски производител в нашата община, допълни инж.  Иван Мариновски.

До края на седмицата се очакват  да  бъдат доставени  още 1000 бр. фиданки, с които залесената площ ще стане 6 дка.

Снимки: Община Плевен, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!