BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса заседава днес

Днес се проведе заседание на Областен кризисен щаб за борба с коронавируса, председателстван от областния управител Мирослав Петров. На срещата д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ – Плевен, запозна присъстващите с Решение на МС за обявяване на извънредна епидемична обстановка, считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г. и представи актуалната обстановка в област Плевен във връзка с разпространението на заболяването. В дискусията се отчетоха и мерките, взети по изпълнението на Заповед №РД-09-69/04.05.2020 г. на областен управител на област Плевен свързана с посещенията на обекти на открито. Акцент беше насочен към извършването на непрекъсната проверка на карантинираните лица въз основа на списъците, предоставени от РЗИ-Плевен.

От своя страна д-р Иван Йорданов, директор на ОДБХ – Плевен сподели, че се следи за стриктно спазване на изискванията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници)  за прилагане на противоепидемичните мерки. Доц. д-р Цветан Луканов, директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, докладва за готовността на здравното заведение за прием и лечение на болни от COVID-19, относно обезпечение с медикаменти и леглова база.

По информация от Областна администрация – Плевен, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!