BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обещано и изпълнено: Решава се проблемът с безводието в Бресте

Изпълнено е още едно от обещанията на кмета на Община Червен бряг, което д-р Костадинов пое пред жителите на най-малкото червенобрежко селище още в предизборната кампания. За това информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.
Прекъсванията на водоподаването в село Бресте бяха дългогодишен проблем. „Не минава седмица, без да ни спрат водата за цял ден” – коментират хората от селото.
След проучвания бе локализиран и проблемът – в участък с дължина 11 км беше отчетен най-голям брой с аварии. Причината за това е трудният достъп и условия за работа там, поради високия и каменист терен, коментират ВиК специалисти.
Въпреки всичко, в началото на април, по настояване на кмета на Общината там започна подмяна на участък от километър и половина на тласкател от помпената станция на селото до напорен резервоар в Бресте. За ремонта бяха ангажирани хора и техника от местното ВиК дружество.
Макар и частичен, този ремонт ще подобри значително качеството на водоснабдяването до селото.
Такъв ремонт е предвиден да бъде извършен и в село Ракита.
Проблемът с качественото водоснабдяване на селищата в Червенобрежко д-р Костадинов обсъждаше заедно с депутата Пламен Тачев, още в първите си срещи с зам.-министъра Николай Нанков, по време на предизборната кампания, когато му бе обещано пълно съдействие.
Снимки: Община Червен бряг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!