BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НУ “Христо Ботев” ще си сътрудничи с българското училище в Монреал

Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ – Плевен и Ива Беличка – директор на Българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Монреал, Канада, подписаха договор за сътрудничество между двете институции, който урежда партньорските отношения и редица възможности за съвместни инициативи, свързани с организиране, провеждане и популяризиране на дейностите.

Една от клаузите в договора е, че всяка от двете институции е основен координатор на дейностите, проектите и връзките с обществеността, с други институции и неправителствени организации за своята страна. Това е отлична възможност за двете страни да си партнират в нелеката задача да съхраняват и предават на идните поколения ценностите, завещани от дедите ни, да възпитават в любов към родината и да поддържат жив българския дух.

Съвместите инициативи започнаха още в началото на месец юни, когато възпитаници на двете училища направиха съвместна програма и отдадоха почит по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България, излъчвана по 20 канала на канадската телевизия. Седмица по-късно, за Българското телевизионно предаване „Зорница“ в канадския ефир, директорът на НУ „Христо Ботев“ – г-н Цветелин Горанов разказа за училището, за онлайн обучението по време на пандемията, за новостите и предстоящите проекти, а в началото на месец септември от плевенското школо ще посрещнат гости от Канадско български културен център „Зорница“ – Монреал, Канада.

Образователните институции от двете страни имат общи цели, свързани с патриотичното възпитание на учениците и съхраняване на българския дух и традиции, запазване на красотата на народните празници и обичаи, тяхната същност и история.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!