BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НУ „Христо Ботев“ – Плевен празнува 88 години от създаването си

Днес НУ „Христо Ботев“ – Плевен отбелязва своя патронен празник и празнува 88 години от създаването си.

По този повод и предвид създалата се обстановка, тази година честванията ще преминат по различен и нестандартен начин, информират от училището.

Цветелин Горанов – директор на училището, поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището и се обърна към учениците, родителите и своите колеги с приветствие, записано от местна медия.

В чест на своя патрон ръководството и екипът на училището организираха конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка под надслов „Ботев в детските очи“. Учениците се включиха с голям ентусиазъм, с гордост и почит към великото дело на поета и революционер споделяха своите авторски стихотворения, разказваха с вълнение за своето първо училище, а чрез рисунки изразиха преклонението си към една от най-великите личности в българската история.

Всеки празник в НУ „Христо Ботев“ е огласен от звънките гласчета на учениците от ВГ „Ботевци пеят“ и изпълнението на песента „Очите на Ботев“ – песен, създадена специално за училището по инициатива на директора и включена в учебниците по музика за 2 клас.

И тази година това отново бе възможно, дори и онлайн. С помощта на родителите и по идея на г-жа Валентина Николова, едноименната песен отново прозвуча, за да запали искрата и да поддържа българския дух и ботевския плам в сърцата на всички.

Снимки: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!