BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не вдигай ръка – подай ръка!

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На 24.02.2020г. ЦОП – Червен бряг проведе инициатива ‘’Не вдигай ръка – подай ръка‘’. Инциативата е част от Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ ‘’Аз съм тук и мога да ти бъда приятел‘’ на СОНИК СТАРТ. Това информират от Центъра.


Екипът на Центъра организира събитието в 5в клас при ОУ ‘’ Христо Смирненски‘’ – Червен бряг като знак на протест срещу тормоза в училище. Специалистите запознаха учениците с това, какво представлява тормоза, видовете тормоз и кой и как участва в тормоза. През казуси и игри свързани с тормоза екипът на ЦОП целеше да запознае учениците с важността на проблема и рисковете за емоционалното и психическо здраве.
На предварително изработена розова фланелка учениците изразиха съпричастността си към тормоза в училище като всеки имаше задача да напише нещо, с което да заяви категоричната си позиция срещу тормоза в училище и да е съпричастен към събитието.


Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!