BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неправоспособен пиян водач е предизвикал катастрофа в плевенско село

Неправоспособен пиян водач е предизвикал катастрофа в плевенското село Рупци, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР.

На 13 септември 2020 година около 00.20 часа в Рупци 41-годишен от селото като водач на „Опел Астра“ е реализирал ПТП с материални щети. Водачът се е блъснал с лекия автомобил в железобетонна ограда на частен дом и е разрушил част от нея. Незабавно на мястото са изпратени полицейски служители. При извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер 7510“, е установено, че шофьорът  управлява с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване.

Нарушителят е направил е отказ за кръвна проба. Допълнително е изснено, че той е неправоспособен. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производстно за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!