BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Милионерите в България се увеличават по време на пандемия

Снимка – интернет.

По данни на статистиката на БНБ, за второто тримесечие на годината /април – юни/, с 45 са повече депозитите на домакинствата с над 1 млн. лв.Броят им в края на юни е вече 987. Сумата по тези депозити е 2, 538 млрд. лева. Това прави средно по 2 602 363 лв. на влог.

Спрямо второто тримесечие на миналата година нарастването на общите пари в милионните депозити е с 277 449 000 лв., а броят им е със 71 по-висок, сочат още данните на централната банка на страната.

Очаквано, най-много са влоговете до 1000 лв. броят им е 5 511 354, а общата сума в тях е едва 876 852 000 лв. Броят на тези депозити за последното тримесечие е намалял с 149 391, а парите в оцелелите сметки – с 45 172 000 лв.,

По двама нови милионери се „пръкват“ на всеки три дни в страната, съдейки по банковите им влогове. Милионерските депозити се увеличават с 60 броя през последното тримесечие на миналата година, пише в. „Труд“, като се позовава на данните на БНБ.

Това представлява рекорден ръст на милионерите в страната в рамките на едно тримесечие и за първи път броят им надминава 1000.

За плевенските милионери все още няма официална статистика. През 2017-та бяха 14, по данни на НСИ. По-късно броят им е нараснал с още трима, по неофициални данни. Сред тях са арендатори, медици, мениджъри в IT компании, собственици на фирми, политици и др.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!