BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местната администрация получи одобрение за финансиране на проект за подпомагане на образователния процес при настанени в центровете от семеен тип деца

Община Плевен получи одобрение за финансиране на Проект „Подпомагане на образователния процес в 7 Центъра за настаняване от семеен тип в община Плевен”. това съобщи на среща с журналисти днес кметът на Общината Георг Спартански. Проектът се финансира от утвърдена от Министъра на труда и социалната политика Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа, която се финансира от Фонд „Социална закрила” към МТСП.
Проектът цели постигането на непрекъснат образователен процес на децата и младежите от I до XII клас, които учат и са настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип. Предвижда се закупуване на преносими компютри с лицензиран софтуер, таблети и мултифункционални устройства. „Техниката е необходима за нуждите на децата, живеещи в този тип социални заведения, за да се гарантира възможността да получат при създалите се заради коронавируса условия достъп до непрекъснат образователен процес. Тези 60 деца, настанени в седемте Центъра, не са второ качество и за тях също е нужно да създадем всички необходими условия за провеждане на дистанционно обучение”, подчерта г-н Спартански.
Бюджетът на проекта е 29 988 лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ. Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!