BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВР и Община – в съвместен контрол по опазване на реда

Снимка – пресцентър община Плевен

От началото на тази седмица смесени екипи от служители на ОД на МВР и Община Плевен контролират спазването на обществения ред и опазването на общинско имущество. Инициативата е на кмета Георг Спартански. Тя беше обсъдена на среща с директора на ОД на МВР ст. комисар Веселин Вътов. Мотивите на кмета са значителното увеличение на вандалските прояви в Градската градина, Водната каскада, детските площадки в жилищните комплекси, върху паметници на културата; ежедневните сигнали за нощни гонки по улиците на града; опасенията от посегателства върху новите съоръжения по ремонтираното ларго от пл. „Свобода” до пл. „Ст. Стамболов” и др. Една от основните причини за подобни прояви е липсата на достатъчно правоохранителни мерки към нарушителите, категоричен е Георг Спартански, което е и поводът да настоява за съвместна ефективна дейност на служители от ОД на МВР и инспектори от отдел „Инспекторат” при общинската дирекция „Обществен ред и сигурност”.

Смесените екипи осъществяват ежедневно строг контрол по спазване на противоепидемичните мерки в големите търговски обекти; присъствие в централната градска част за предотвратяване на вандалски прояви; санкциониране водачите на неправилно паркирани автомобили, пречещи на безопасността на движение в града.

          За първите два дена от съвместната дейност са съставени три акта, два от които за неспазване на противоепидемичните мерки, и девет фиша за неправилно паркиране.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!