BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мая Манолова: Предстои мобилизация и ново избухване на гражданския гняв

Мая Манолова. Снимка – архив Плевен прес.

Това гласи прессъобщението на “Изправи се БГ”, изпратено до редакцията на “Плевен прес”. От офиса на Мая Манолова информират още:

“Предстои мобилизация и ново избухване на гражданския гняв. Палатковите лагери ще бъдат възстановени, така че Борисов ще изконсумира цялата чаша на народния гняв и народното недоволство. Гневът на гражданите е алтернативата и той тепърва ще се прояви.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова в интервю за Лили Маринкова в предаването “Алтернатива”.

Има тотална липса на политическо мъжество. Борисов да подава оставка, защото кабинетът му е изчерпан и вече е вреден. Антикризисните мерки не стигнаха до фирмите и обикновените граждани. Мярката за средни фирми още не е стартирала. От 210 млн. лв. за малки предприятия са раздадени 30 млн. лв. От 1 млрд. лв., които бяха предвидени за мярката 60/40, са похарчени 200 млн. лв. В същото време от Европейския фонд за заетост се тегли заем за 1 млрд. лв., обясни Манолова.

Призовавам президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) заради политическата криза, защото протестите няма да спрат и ще ескалират в улични сблъсъци. Да свика КСНС и за машинното гласуване, което е едно от исканията на протеста. Няма да има честни избори без машинно гласуване. Настоявам президентът да постави проблема на масата, защото партиите, които имат представители в ЦИК саботират машинното гласуване, каза още Манолова.

Тя подчерта, че Борисов и Дончев саботират въвеждането на машинно гласуване и припомни, че от една година това е задължение на ЦИК, съгласно Изборния кодекс. 

Борисов и Дончев откровено лъжат, че са необходими промени в Изборния кодекс, за да се въведат машините, категорична е Манолова. 

Тя призова лидерите на партиите, които имат членове в ЦИК – Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Валери Симеонов, Веселин Марешки, Христо Иванов незабавно да накарат представителите си в ЦИК да обявят обществената поръчка за машини за гласуване. 

Попитана за най-големия ѝ страх, Манолова отговори, че това е превръщането на следващите парламентарни избори в изборите в София. 

Цялата страна ще се превърне в София 2, каза тя и изброи изборните нарушения на кметските избори в столицата – 900 фалшифицирани протоколи, над 10% невалидни бюлетини, дописани хора под черта. 

Запалването на тези протоколи пред ЦИК преди три дни беше именно с цел да се привлече вниманието на обществеността към машинното и електронното гласуване, които Борисов целенасочено саботира, каза Манолова.”.

Пресофис: “Изправи се БГ”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!