BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Спартански провери спазват ли търговските вериги задължителните мерки

Кметът Георг Спартански лично провери днес изпълнението на неговата заповед от 17 март, регламентираща задължителни мерки при работата на търговски обекти в извънредната ситуация, свързана с разпространението на корона вируса. Той беше придружаван от директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност” Венцислав Катинов, информират от Пресцентъра на Община Плевен. Двамата посетиха магазини на големи търговски вериги за хранителни и промишлени стоки, както и пазара за плодове и зеленчуци на „Тибор”. Струпване на хора не беше установено. Навсякъде беше въведен пропускателен режим, пред един от обектите имаше поставени дезинфектанти и салфетки. Повечето от служителите бяха с маски и ръкавици.

Въпреки наличието в  магазините на маркировка за нужната дистанция между чакащите пред касите, както и напомнянето по вътрешна радиоуредба между клиентите да има отстояние минимум два метра, не всички наши съграждани се съобразяваха с реда.

Посетителите на открития пазар за плодове и зеленчуци също не бяха много, заведенията за бързо хранене на територията са затворени.

Проверките ще продължават и занапред, категоричен е Георг Спартански. Той призовава гражданите на Плевен за още по-висока отговорност при пазаруване, движение по улиците и ползване на обществения транспорт.

Снимки:Община Плевен, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!