BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Червен бряг за отпадъците: Това е престъпление

Д-р Цветан Костадинов /в ляво/. Снимка-Интернет

Това заяви кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов пред кореспондента на БНР. По негови думи се очаква инспектори от РИОСВ-Плевен да направят оглед и да анализират вида на отпадъка. В момента общината е в процедура по установяване на собствеността на имота, където са открити отпадъците.

Според градоначалника, “имотът представлява стари сгради на ТКЗС, които са били приватизирани и по-късно разрушени. Той никога не е бил сметище.”

На въпроса дали загробеният боклук има връзка със спрените през май месец на Дунав мост 2 три камиона с боклук от Италия, предназначени за площадка в Червен бряг, Костадинов заявява, че внимателно е следил тази информация. Кметът на града допълва, че са правени огледи на различните площадки на частни фирми, като нищо не е намерено.

“На първо време ограничихме достъпа до мястото със сигнална лента. Надявам се, че специализираните органи, които се занимават с тези неправомерни действия, да достигнат до някакви резултати. Това за мен е престъпление”.

По последна информация от РИОСВ-Плевен на част от пластмасовите изрезки са се виждали надписи, които са характерни за акумулаторни батерии, но не е имало серийни номера, нито наименование на производителя.

На този етап от там не могат да направят категорично заключение за произхода и свойствата на отпадъка, нито за неговия причинител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!