BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът апелира да не се злоупотребява с услугата за доставка на лекарства по домовете

Броени дни след като Община Плевен заяви готовност да помага на болни и самотно живеещи възрастни хора за закупуване на лекарства и доставката им до домовете в условията на извънредно положение заради коронавируса, са на лице и първите злоупотреби с предоставяната социална услуга. За това съобщи в апел чрез профила си във Фейсбук кметът Георг Спартански.

Той посочва и три конкретни примера.
Отива служител при уж стар и безпомощен заявител на услугата, за да вземе рецептата и да му купи лекарства и намира лицето на двора да си подрязва асми и дръвчета, в добро здраве и пълна кондиция.
В друг случай се посещава адресът, но заявителката я няма вкъщи изобщо, тръгнала някъде си по нейни си дела.

В трети случай на служител на Общината, когато отива на адреса му се казва, че една комшийка била отишла и купила лекарствата, а на въпроса „Защо не ни уведомихте, за да не се разкарваме напразно?“ следва неопределено вдигане на рамене…
„В този смисъл е и моят апел – нека уважаваме хората, извършващи тази социална услуга, нека не злоупотребяваме с нея, нека си даваме сметка,че тя е в помощ само на ДЕЙСТВИТЕЛНО нуждаещи се!!! Предупреждавам – лица, отнесли се недобросъвестно и злоупотребили, ще бъдат ИЗКЛЮЧВАНИ от кръга на гражданите, които в бъдеще ще бъдат обслужвани по домовете!
Нека бъдем ОТГОВОРНИ и нека уважението да е ВЗАИМНО!„, призовава кметът Георг Спартански.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!