BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кайлъка опустя. Спазват ли плевенчани новата ограничителна заповед? – снимки

Спазва ли се новата заповед на здравния министър за забрана на разходките в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, както и за преминаването на пътуващи граждани през основните входно-изходни пътища на Плевен, провери Плевен за Плевен.


По алеите на парк Кайлъка от Моста до Хотела в ранните следобедни часове нямаше движение на пешеходци и велосипедисти, установи нашата проверка. Не липсваха обаче и няколко плевенчани, които бяха паркирали колите си в района на малкия язовир и подхода за крепостта Кайлъка, и по този начин избегнали проверката на органите на реда.
На входно-изходните артерии на града бяха организирани КПП-та, като се допускаха граждани за работа, за лекарства, храна, свиждане на възрастни хора. Прави впечатление, че органите на реда търпеливо обясняваха на пътуващите за заповедта на здравния министър и техните права и задължения. Най-разочаровани май се оказаха риболовците, решили да използват хубавото време и да заметнат въдиците по Вита. Но няма как – заповедите трябва да се изпълняват. Време има за всичко.
Дали тези мерки ще имат нужния ефект, предстои да разберем!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!