BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инцидентът със загиналия 48-годишен мъж в Плевен не е трудова злополука

Не е трудова злополука инцидентът, при който вчера е загинал 48-годишен мъж в Плевен. Това информира за „Плевен за Плевен“ директорът на Инспекцията по труда Борис Петков.

Мъжът е собственик на фирмата, за която бил предназначен товарът в камиона, където е станала трагедията. След като камионът пристигнал с товара от облицовъчен материал в двора на фирма в Индустриална зона, 48-годишният мъж се качил да разтоварва. Тогава върху него падат каси с облицовъчен материал и той умира на място, обясни Петков. Пострадалият друг мъж също не е работник, а близък, дошъл да помага.

Тъй като в случая не става въпрос за наети работници, а починалият мъж е собственик на фирмата, инцидентът не се води като трудова злополука, поясни Петков. На място вчера са били изпратени трудови инспектори.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!