BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР – Плевен за 11-ти септември

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 10 септември 2020 година при извършена проверка в Затвора в гр.Плевен служители при ГДНП в килия и в санитарно помещение са открити наркотици. Намерили и иззели са бяло хартиено листче с размери 5/4.5 см, съдържащо бяло кристалообразно вещество и бяло хартиено листче с неправилна форма и размери 10/7 см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. По предварителни данни веществата наподобяват пико. Предстои физико-химична експертиза. Местопроизшествието е посетено от разследваща група. Сезирана е прокуратурата. За извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 10 септември 2020 година около 12:00 часа в Червен бряг е проведена специализирана полицейска операция по линия „Акцизи“. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при РУ Червен бряг и ОДМВР – Плевен на входа на град Червен бряг от град Луковит спират за проверка товарен автомобил “Пежо Партнер”, управляван от 23-годишен от плевенското село Буковлък. В товарния автомобил в багажното отделение са установени 8 бали, съдържащи пресована суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 320 кг. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана проверка, по която продължава работа сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Плевен.
          
ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 10 септември 2020 година около 10,35 часа в град Гулянци на улица “Г. С. Раковски” е спрян “Форд Сиера”. Проверка е установила, че 49-годишен от село Брест, управлява автомобила в срока на изтърпяване на наложени със заповед “принудителна административна мярка”, връчена на 11.08.2020 година, за временно отнемане на СУМПС. На водача е съставен акт и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП –Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО     
Днес при пожар изгоря необитаема къща в село Крушовица. Сигнал за инцидента е постъпил  в 03:05 часа в РСПБЗН – Плевен. Причините за произшествието са в процес на установяване. Пламъците са локализирани и потушени от огнеборци от РСПБЗН – Плевен.

На 10 септември 2020 година са възникнали пожари в сухи треви, нискостеблена растителност, храсти, горска постеля и отпадъци в област Плевен. Инцидентите са регистрирани в град Кнежа, в град Плевен на улица „Цар Самуил” и Западна индустриална зона, както и в землищата на селата Градина, Одърне, Крушовене. Огнеборци от службите при РДПБЗН – Плевен са загасили пламъците, преди да бъдат нанесени материални щети. 

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!