BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 10-ти септември

РАЗКРИТО, ИЗЗЕТО ОРЪЖИЕ, ВЗРИВНИ МАТЕРИАЛИ И БОЕПРИПАСИ
Служители на Първо РУ – Плевен са установили, че 82-годишен вчера около 18.05 часа в село Гривица е стрелял по птици. Пристигналият на място полицейски екип е намерил сглобена незаконно притежавана ловна пушка и до нея 6 /шест/ броя боеприпаси 12 калибър. Предстои назначаване на балистична експертиза на оръжието. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.339, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

ДРУГИ ГРАБЕЖИ
Полицейско разследване на служители от Второ РУ – Плевен установи извършител на грабеж. Оперативно – издирвателните действия са стартирали незабавно след постъпил сигнал на 8 септември.  По информация на тъжителя – 28 годишен, около 13:30 часа е отишъл в жилище в град Плевен в ж.к.”Мара Денчева”,  за да си закупи наркотични вещества. В апартамента били трима непознати. След заплахи те му отнели 1 700 лева. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.  От проведените бързи и незабавни оперативни мероприятия и процесуално-следствени действия е установен извършителят на деянието – 30-годишен от Кнежа. Установени и разпитани са свидетели на престъплението. При заградителни мероприятия грабителят е задържан в таксиметров автомобил. След извършен личен обиск в него са открити по-голямата част от инкриминираната парична сума, както и полиетиленов плик с размери 20 х 15см. съдържащ съцветия от суха зелена тревиста маса с тегло около 10 гр. По негови данни съдържанието е марихуана. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура гр.Плевен. 30-годишният е привлечен в качеството на обвиняем по воденото досъдебно производство, като с разпореждане на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа и приведен с ОЗ “СА” към затвора гр.Плевен.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО     
На 9 септември 2020 година поради небрежност са възникнали три пожара в сухи треви, нискостеблена растителност, храсти, горска постеля и отпадъци в област Плевен. Инцидентите са регистрирани в Плевен – Северна индустриална зона и ж.к „Сторгозия“, както и в землището на село Божурица. Огнеборци от службите в Плевен и Долна Митрополия са загасили пламъците, преди да бъдат нанесени материални щети. 

На 9 септември 2020 година в 14:26 часа в РС ПБЗН – Червен бряг е съобщено за пожар в къща в село Радомирци. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Огънят е унищожил техника и домашно имущество. Пострадали хора няма. Пожарът е погасен от екип на районната служба в Червен бряг с един автомобил.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!