BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 31-ви юли

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

На 30 юли 2020 година около 06:40 часа в село Бреница е проведена специализирана полицейска операция. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от РУ – Кнежа са извършили полицейска проверка в кафене и са установили 180 къса цигари с марка “Кarelia blue” без валиден български акцизен бандерол. Откритите цигари са предадени с протокол за доброволно предаване. При последвала проверка на адрес, обитаван от 48-годишен в селото, са намерени 100 къса цигари от същата марка “Кarelia blue” без валиден български акцизен бандерол. Откритите тютюневи изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. За установеното количество общо 280 къса цигари без валиден български акцизен бандерол предстои да бъде взета административна мярка.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ

На 30 юли 2020 година в 18.07 часа в град Пордим на улица “Сергей Румянцев” е проверен водачът на “Шевролет Матис” 63-годишен местен жител. Алкотестът му е показал положителен резултат – над 1.2 промила алкохол в издишвания въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

На 30 юли 2020 година служители от РСПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ – премахване на опасни предмети във ВВВУ „Георги Бенковски”, град Долна Митрополия.

На 30 юли екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в отпадъци и сухи треви в село Брестовец, край град Плевен и в град Кнежа.

На 30 юли 2020 година в 15:12 часа е постъпил сигнал за пожар в частен имот в село Долни Луковит. При пристигане на местопроизшествието за локализиране и потушаване на пламъците служители от РСПБЗН – Кнежа са установили, че са се самозапалили 15 тона /500 бали/ фураж. Спасена е кошара с овце.

Пресцентър на МВР Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!