BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 3-ти септември

ПТП
На 2 септември 2020 година около 17.25 часа на булевард „Христо Ботев” товарен автомобил “Фиат Добло”, управляван от 61-годишен, е блъснал неправилно пресичащите платното за движение пешеходци. Пострадалите са 51-годишна и 8 годишен. Те са транспортирани в спешно отделение към УМБАЛ – Плевен, където са прегледани и установено, че жената е с фрактура на четири ребра вдясно, без опасност за живота, а момчето е с контузия на бял дроб, също без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 2 септември 2020 година около 21.20 часа в град Кнежа е проверен с техническо средство водачът на”Мицубиши Каризма” – 62-годишен от село Борован, област Враца. Уредът е отчел над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е направил отказ за взимане на кръвна проба във ФСМП-Кнежа. 62-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Автомобилът е предаден с протокол за доброволно предаване и се съхранява в РУ-Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 2 септември 2020 година служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ на водача на самокатастрофирал автомобил „Опел“ в областния град на улица „Димитър Константинов“ и разчистване в двор на фирма в Плевен.

На 2 септември 2020 година екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в сухи треви и отпадъци в Плевен в местността „Балабаир“ и на улица „Изток“, в градовете Славяново и Белене до помпени станции, землищата на селата Търнене, Върбица, Ясен, Искър, Победа и Комарево. Причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!