BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 24-ти август

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 23 август 2020 година в 17.25 часа в РУ-Червен бряг е получен сигнал от ФСМП – Червен бряг за пациент с входна огнестрелна рана зад ухото. Незабавно са изпратени полицейски служители. Установена е самоличността на пострадалия – 46-годишен, жител на село Реселец. Той е транспортиран в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен – контактен и без опасност за живота. Извършена му е операция по изваждане на проектила. Той е предаден с протокол и предстои назначаване на експертиза за установяване на вида на оръжието, възпроизвело изстрела. Организирани са оперативни действия и е изяснено, че към 17.10 часа в двора на имота си 46-годишният е прострелян. Извършени са проверки и съсед на пострадалия е предал законно притежаван пистолет. Предстоят експертизи. Работата продължава за изясняване на обстоятелствата около престъплението и установяване на извършителя. Сезирана е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 21 август 2020 година около 13.30 часа при обход в ж.к.”Сторгозия” е проверен 20-годишен от село Опанец. Той предала с протокол за доброволно предаване червено полиетиленово топче, съдържащо жълто прахообразно вещество с тегло около 7 /седем/ грама. По негови данни веществото е  наркотично вещество – амфетамин. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Лицето е задържано за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 22 август 2020 година около 18.35 часа в град Койнаре е установено, че 70-годишен местен жител, управлява мотопед “Симсон” без регистрациона табела – нерегистриран по надлежния ред. Уведомена е РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 22 август 2020 година около 18:50 часа на улица “Гренадирска” при проверка 18-годишен изплюва на земята две полиетиленови топчета с диаметър около 2,5 см,  съдържащи суха зелена тревиста маса, наподобяваща “марихуана”. Извършен е оглед. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза на веществата. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 23 август 2020 година в 22:28 часа в ж.к „Сторгозия“ е проверен 31-годишен. Установило се е, че той управлява лек автомобил „Опел Астра“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР, във връзка с чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор. Работата продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 21 август 2020 година в 06:23 часа служители от РДПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ на самокатастрофирал лек автомобил „Ситроен” на път Е-83 между село Ясен и град Долни Дъбник.
 
За периода от 21 август до 23 август екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили запалени сухи треви и отпадъци в Плевен на улица „Вит”, в западна индустриална зона и в ж.к.„Дружба”, Червен бряг в гробищен парк, в град Летница, село Ленково, село Ракита, село Радомирци, два пожара в село Търнене, град Долни Дъбник /на път Плевен – София/, село Дисевица, два пожара в село Девенци, село Жернов, село Ленково, град Тръстеник и село Славовица.

На 23 август 2020 година в 15:56 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок в землището на село Вълчитрън. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – запалени в съседство сухи треви. Унищожени са 100 дка посеви царевица и 700 дка пасища.  Спасени са посеви царевица – 500 дка. Пламъците са погасени от два екипа на РСПБЗН – Плевен.

На 21 август в 16:15 часа от РСПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в абонатно помещение – мазе, в обитаема сграда в областния град на улица „Тотлебен”. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е дървена дограма.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!