BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 17-ти август

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
В следобедните часове на 16 август 2020 година “Сеат Леон”, собственост и управляван от 19-годишен от село Въбел, движейки се в посока град Никопол е напуснал пътното платно. Лекият автомобил се е блъснал в крайпътно дърво. При инцидента е пострадал пътник, возещ се на предна дясна седалка – 25-годишен от крайдунавския град. Лицето е транспортирано в ЦСМП – Плевен, където след медицински преглед е установено сътресение на мозъка с временна загуба на памет. За изваждане на тялото на ранения от огънатите ламарини съдействие е оказано от служители на РСПБЗН – Никопол. Пострадалият е настанен за лечение в клиника по Неврохирургия към УМБАЛ “Д-р Георги Странски” гр. Плевен, без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоексперт и автоконтрольор. Сезирана е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 , буква “б” от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

На 14 август 2020 година около 20:20 часа в село Горни Дъбник водачът на лек автомобил “Опел Зафира” – 18-годишен, навлиза в насрещното платно и блъска правилно движещ се мотоциклет “БМВ”. При инцидента е пострадал мотоциклетистът – 36-годишен. С двойна фрактура на дясна подбедрица е транспортиран в ЦСМП – Плевен и настанен в клиника по ортопедия към УМБАЛ – “Д-р Георги Странски”, без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите им са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна разследваща група. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б.”б”, във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 14 август 2020 година във Второ РУ- Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. На същата дата в 12:13 часа в град Плевен на улица “Серес” при проверка с техническо средство е установено, че 48-годишен управлява лек автомобил “Ауди 80” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. На водачa е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.
          
На 13 август 2020 година около 22:30 часа в град Плевен на улица “Цанко Церковски” е спрян лек автомобил “Фолксваген Голф”. Проверка с техническо средство е установила, че 37-годишен е зад волана с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. На шофьора е издаден талон за медицинско изследване. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
През почивните дни небрежност при боравене с открит огън е причина за пожари в сухи треви в землищата на град Славяново, село Бреница, село Въбел и село Лазарово. Пламъците са потушени от служители на РДПБЗН – Плевен. Не са нанесени значителни материални щети.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!