BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 10-ти ноември

ДРУГИ ГРАБЕЖИ

На 9 ноември 2020 година около 15.15 часа в полицията в Долни Дъбник е заявено за извършен грабеж на кон. 15-годишен от село Писарово обяснил, че 41-годишен негов съселянин е дошъл в дома му и го ударил с дървен кол. Непълнолетният избягал, а нападателят отнел домашно животно /мъжки кон/ от владението му без негово съгласие. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия извършителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Полицаите открили коня и го върнали на собственика с разписка. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ Долни Дъбник.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

В Плевен е задържан 20-годишен за държане на наркотици. На 9 ноември 2020 година в Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. На 7 ноември около 23:50 часа на плевенската улица “Панайот Волов” е извършена полицейска проверка на 20-годишен. Младежът доброволно предава кутия от цигари, съдържаща топче с размери 1 х 1 см. със суха зелена тревиста маса и саморъчна свита цигара с дължина 7 см. По данни на плевенчанина и двете вещества са марихуана. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстоят експертизи. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 9 ноември 2020 година в полицията в град Долна Митрополия е заявено от 60-годишен местен жител, че противозаконно е отнет личния му автомобил „Фолксваген“. По информация на тъжителя престъплението е извършено за времето от 20:00 часа на 8 ноември до 08:00 часа на 9 ноември. Колата била паркирана на улицата пред дома му. Около 10:00 часа на 9 ноември автомобилът е установен на улица „Иван Винаров” в града със значителни материални щети. Извършен е оглед на местопроизшествието. Направени са дигитални фотоснимки. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Пресцентър на МВР Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!