BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложба на Драгомир Райчев показва виртуално Къща на художниците – Плевен

Виртуална изложба „Настроения“ на художника ДРАГОМИР РАЙЧЕВ показва чрез страницата си във Фейсбук Къща на художниците – Плевен.
Карантината и извънредното положение, наложени от епидемията, лишиха почитателите на изобразителното изкуство да се срещат в уютните зали на Къщата на художниците.
Според годишната програма в началото на април там трябваше да бъде подредена експозицията на Драгомир Райчев. След Женската изложба, която също бе предложена виртуално, сега всеки може да разгледа подобна експозиция – 24 маслени платна на Драгомир Райчев.
Нека принудителното изолиране да не ни лишава от възможността да общуваме с изкуството, казват от Къща на художниците.
„Картините на Драго Райчев ни докосват със своята изчистеност, светлина, особен колорит, който е разпознаваемо Райчевски. Излъчване, което ни изтръгва от крещящото и дразнещо ежедневие, пенася ни в един спокоен свят, в който ще съпреживеем цялата природа – с морето, реката, сезоните; един прозорец към мирозданието, в което всичко съществува като послание – и Ной, и звездобройците, и луната, но и вкаменелостите, жертвоприношението, следите по пясъка, сърцето на морето, рибите… Всичко – във вътрешното усещане на художника, изразено с четката и боите.
Драгомир Райчев създава модерна живопис. В нея липсва наивизмът, който би привлякъл по-масовата публика, но в замяна на това картините му носят философски внушения, които обогатяват нашето усещане за света, материята и духа“, казва за изложбата и нейния автор Татяна Любенова, уредник в Къща на художниците.
Изложбата може да разгледате ТУК.
За Драгомир Райчев:
Драгомир Райчев роден през 1963 г. в Плевен. Средното си образование завършва в Троянското художествено училище, специалност “Битова керамика”. Висше образование получава във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. В. Търново, педогогическа специалност. Член е на Групата на плевенските художници от 1997 година.
Участвал е в групови изложби в София, Варна, Бургас, В. Търново, Троян, Русе, Ловеч и др.; в национални и международни изложби, във всички издания на Бианале на малките форми в Плевен, както и в изложбите на Алианс България.

Създател е на групата “Великден”, член е на творческото движение “АRT IN ACTION”.
Представил е свои самостоятелни изложби в София, Плевен, Ловеч, Пловдив, Долни Дъбник и др.
Работи в областта на графиката, живописта, илюстрацията, стенописа.
В момента той е преподавател в Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!