BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Плевен се проведе днес

На извънредно заседание днес Общото събрание на Асоциация по ВиК- Плевен, председателствано от областния управител Мирослав Петров, прие препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК –Плевен за 2019 година  да бъде  20 000 лева.

Приемането на решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК  се определя от изискването на чл. 20, ал. 3 от Правилника, като следва да се има предвид, че  вноската на държавата в бюджета на Асоциацията  е част от приходите, които трябва да осигурят необходимите средства за планираните разходи и представлява 35 % от общия размер на финансирането.

В рамките на определения срок по чл. 20, ал. 6 от Правилника, а именно един месец от получаване на проекта за бюджет, не са били направени предложения за промени в предложения вариант на проект за бюджет за 2020 г. от членовете на АВиК, поради което не са се наложили писмени обсъждания и изменения по него.

Съгласно изискванията на дадения му мандат от Министъра на регионалното развитие и благоустройството, Председателят уведоми присъстващите, че сега предлагания препоръчителен размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК – Плевен за 2020 г. може да бъде променен в съответствие с окончателния размер на вноската на държавата, който ще се определи от МРРБ след приемането от Министерски съвет на постановлението за изпълнение на Държавния бюджет за 2020 г.

В точка разни от дневния ред беше дискутирано и взето решение, всяка община от област Плевен да предостави информация за регистрирани при тях проблеми с водоснабдяването, които да бъдат обобщени и заложени за обсъждане на предстоящо заседание на Областен съвет за развитие.

Снимки и информация: Областна администрация – Плевен

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!