BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИАППД започна ново драгиране по река Дунав край Белене

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ започна ново драгиране по река Дунав с цел обезпечаване на корабоплавателния път в критичните за навигация участъци.

От вчера, 25 август, се работи по удълбочаване на фарватера от километър 574,500 до километър 576,500 /района на остров Белене/. Според прогнозите, издрагираният материал ще бъде около 46 000 м3. Веднага след това екипите ще се насочат към района на остров Вардим, където е планирано разширение на фарватера поради голямо стеснение в един от критичните участъци. Според прогнозите издрагираният там материал ще бъде около 34 000 м3.

Срокът за приключване на работата в двата участъка е 13 дни, съобщават от Пресцентъра на Агенцията.

Това е третият драгаж, който Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ прави от началото на лятото. Дейностите се изпълняват съгласно договор между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ и „Космос Шипинг“ АД. Стойността му е 6 730 640 лева без ДДС, а целта – обезпечаване на габаритите на корабоплавателния път в критични за навигацията участъци и се осигуряване на устойчивост на плавателния канал.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!