BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златен, сребърен и бронзов медал за деца от Aртшкола „Колорит” – Плевен от конкурс в Румъния

Престижни награди пристигнаха за деца от Артшкола „Колорит” – Плевен от Международния конкурс за детска рисунка „Приказки в моята страна”, провел се в Румъния. Носител на златен медал е деветгодишната Антония Христова, за рисунката „Приказки край реката”. Сребърен медал е присъден на Леа Матеева – 7г. за творбата „Приказка за ветровете”, а бронзово отличие получава Симона Кръстева – 8 г. за „Приказен танц”, информира Майя Ананиева, ръководител на артшколата.

Конкурсът се организира от Националния музей на лозарството и овощарството  „Golesti” в област Аргес. В това издание на конкурса, въпреки пандемията, участие са взели деца от 21 страни  от различни континенти. Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги е свързана с многообразието на  културните традиции и обичаи на  народите по света. Рисунките на плевенските деца са публикувани в арткаталога на победителите.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!