BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заради дезинфекция: Общинските звена за административно обслужване на граждани прекъсват работа в определени часове

В условията на обявена извънредна епидемична обстановка и мерките за неразпространение на заразата с COVID-19 общинските звена за административно обслужване на гражданите работят до 16.30 часа с прекъсване на работното време за дезинфекция, както следва:

  • от 12.30 до 12.45 часа в Дирекция „Гражданска регистрация и обредни дейности”;
  • от 13.00 до 13.15 часа в „Центъра за административно обслужване на гражданите”;
  • от 13.00 до 14.00 часа в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”.

      От  Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомнят на гражданите за създадената възможност задълженията към местния бюджет да бъдат плащани и чрез интернет. Информация за дължимите суми за 2020 г., сметките и кодовете за плащане клиентите могат да намерят на интернет страницата на Община Плевен www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”, подсекция „Проверка и плащане на данъци” – https://www.pleven.bg/bg/mestni-danatsi-i-taksi .

       С два месеца – до 30 юни 2020 г., се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и за МПС ще са с 5 % отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това гласи § 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявен с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Удължаването на срока за плащане с отстъпка се прави, за да се избегне струпването на хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!