BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва обновяването на четири площадни пространства в община Гулянци

На 19 август кметът на община Гулянци Лъчезар Яков официално даде старт на дейностите по проект „Реконструкция и благоустрояване на площадни пространства в гр. Гулянци, с. Гиген, с. Брест и с. Долни Вит.”. Събитието се проведе в центъра на село Гиген. Присъстваха председателят на Общински съвет Гулянци и общински съветници, кметове на кметства, представители на общинска администрация и на фирмите – изпълнител и надзор, ръководители на институции и граждани.
Кметът на общината поздрави присъстващите и подчерта значението на проекта за подобряването на инфраструктурата на населените места. „Въпреки трудностите работим активно за благоустрояването на община Гулянци. Инвестираме в ремонт на пътища, площади, училища, за да могат хората да живеят в красива и удобна среда и да осигурим условия за бизнес и развитие на района. Вярвам, че кметовете на кметства и фирмите ангажирани в изпълнението на обекта ще бъдат ангажирани и отговорни и работата ще приключи успешно в срок.” – заяви той.
Домакинът на събитието – кметът на Гиген Красимир Първанов поздрави своите съграждани, описа накратко какво предвиждат ремонтните дейности конкретно за селото и апелира хората да пазят и ценят новите придобивки, като съвестни стопани.
Както повелява традицията отец Пламен Линков отслужи водосвет и молитва за успешен старт и спорна работа на обекта, след което беше направена първата копка.
Проектът „Реконструкция и благоустрояване на площадни пространства в гр. Гулянци, с. Гиген, с. Брест и с. Долни Вит.”е на стойност 758 141 лева и се финансира от ЕС по ПРСР, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура.”
Проектните дейности предвиждат цялостен ремонт на площадите на Гиген, Брест и Долни Вит и частта от централния парк в гр. Гулянци срещу полицията, около паметника. Ще бъде подменена настилката, осветлението, ще бъдат обособени кътове за отдих с нови пейки, кошчета за отпадъци, табла за обяви и др. Съществуващата растителност ще бъде запазена и обогатена с нови видове.
Строително-ремонтните дейности трябва да приключат до средата на 2021 година.
Ще припомним, че площадите на останалите населени места в община Гулянци бяха ремонтирани през 2012 година по мярка 322 от ПРСР. На стойност 1 455 490 лева беше извършено благоустрояване на централните части в Милковица, Дъбован, Крета, Загражден, Искър, Сомовит, Шияково и Ленково.
Това информират от Пресцентър на Община Гулянци.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!