Facebook

ДПС представи програмата си за управление на Плевен с 55 идеи за промяната на общината

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен с 55 идеи за промяната на общината. Това се случи днес в пресклуба на БТА. Листата бе представена от водача на листата – Велислава Кръстева. В пресконференцията участваха и областният председател на ДПС Енгин Кючуков, както и всички 19 кандидати за общински съветници.
„Докато работихме по проблемите на Плевен и темите, с които се свързва ежедневието на жителите на града, установихме, че нашият град много прилича на братята от приказката за неволята. Счупена е колата, не върви, но местната власт седи и вика неволята без някой да се заеме с това да решава проблеми“, сподели пред медиите Велислава Кръстева. В резултат на това ДПС – Плевен е изработила програма с 55 идеи за Плевен, сред които модернизация на градската инфраструктура, разработване на проект за уличното осветление, изграждане на модерни спирки на градския транспорт, премахване на незаконните сметища, реално и отговорно справяне на проблема с бездомните кучета, безплатни ясли и детски градини за всички деца, изграждане на Арена Плевен, откриване на денонощна общинска аптека, изграждане на нови спортни съоръжения и площадки, ремонт на градския стадион, увеличаване на бюджета за култура, приемане на общинска стратегия за парк „Кайлъка“, превръщането на Плевен в привлекателен център за инвеститори. Всяка от нашите идеи може да бъде осъществена от ОбС и кмета на общината, посочи Кръстева, допълвайки, че те са за по-добро качество на живот чрез ангажиране на всички граждани във вземането на решенията за управление на общината. Амбицията ни на тези избори е да вкараме минимум петима съветници в ОбС – Плевен, каза още тя.

Вторият в листата на ДПС Енгин Кючуков не скри, че за него е чест да бъде част от тази млада и амбициозна листа. Тя е изградена изключително и само от млади хора – 45% от нея сме млади по дух, а останалите 55% са кандидати на младежка възраст, сподели с усмивка областният лидер на ДПС в Плевенско. Той отбеляза, че на ДПС е било изключително трудно да редуцира проблемите и идеите на община Плевен до 55. Но ако успеем в следващия мандат на Общинския съвет да изпълним тези 55 приоритета, които сме си поставили, другите ще заложим в следващата програма 2023-2027 г., заяви Кючуков. Вторият в листата на ДПС бе категоричен, че всички 55 приоритета в програмата на партията са изпълними не само в рамките на един мандат, но дори за три години.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!