BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДПС казва НЕ на ГЕРБ за нова конституция

Под това заглавие сайтът на вестник “Стандарт” информира, че ДПС най-вероятно няма да подкрепи предложението за нова конституция и свикване на Велико народно събрание за приемането й. “Стандарт” научава това от собствени източници.

Според тях един от аргументите на ДПС е, че предложеният от Бойко Борисов и ГЕРБ проект не съдържа изменения на принципите и философията на основния закон на държавата.

Ако тази информация се потвърди, ГЕРБ вероятно няма да имат необходимия брой депутати за свикването на Велико народно събрание. По закон необходими са гласовете на 160 народни представителя за свикването на ВНС. Припомняме, че преди няколко дни БСП заяви, че няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. По този начин дори с подкрепата на ВМРО, НФСБ, Атака, Воля и независимите депутати, около 20 гласа не достигат на партията на Борисов за необходимата бройка от 160.

Преди свикването на Велико народно събрание, ГЕРБ трябва да събере 120 подписа на народни представители до 2-ри септември. Очаква се управляващите да успеят да ги набавят. С тях те могат да вкарат изменения си вариант за нова конституция като точка по дневния ред на НС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!