BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До 13-ти ноември – забрана за провеждане на обществени мероприятия

Областен оперативен щаб. Ктимка – пресцентър областна администрация.

Във връзка със спазването на санитарните мерки срещу разпространението на Ковид 19, от Областния оперативен щаб е изпратено до медиите следното съобщение:

“С решение на областния оперативен щаб, председателстван от областния управител Мирослав Петров, считано от днес до 13 ноември включително, се забранява провеждането на обществени мероприятия на територията на цялата област Плевен. Спира се дейността и на пенсионерските клубове. Контролните органи и общините трябва да прилагат стриктен контрол за спазване на противоепидемичните мерки и регулярно да подават информация в РЗИ за резултатите от осъществения контрол. Директорът на РЗИ – Плевен д-р Атанс Гарев съобщи, че ще издаде заповед, с която ще изисква ежедневна информация от всички болници за заетостта на ковид леглата в лечебните заведения. След среща в инспекцията този следобед с представители на болниците в град Плевен ще бъде изработен алгоритъм, при възникване на необходимост, за пренасочване към друга болница на пациенти от спешното отделение на УМБАЛ, които се налага де бъдат хоспитализирани. Касае се за такива, които не са на интензивна терапия. За изработването на такъв алгоритъм настоя директорът на УМБАЛ доц. Цветан Луканов. Пред щаба той заяви, че лекарите и медицинския персонал в университетската болница са извънредно претоварени и искат да се помогне на болницата и на спешно отделение. Вече в болницата се ползват стажант-лекари и сестри, които работят в другите отделения, не работят с пациенти с ковид, така че по думите на доц. Луканов този алгоритъм вече е приложен. Обсъдено бе командироването на лекари и медицински персонал към УМБАЛ, ако ситуацията се утежни. От болница „Сърце и мозък” декларираха готовност да помогнат с екип.

Що се касе до сферата на образованието началникът на РУО – Плевен Албена Тотева подчерта, че на този етап ситуацията в област Плевен е спокойна.  4 паралелки са под карантина. „Присъственото обучение е приоритетно. Стриктно следим за спазването на всички разписани мерки. Информирала съм директорите да преустановят еднодневните екскурзии, извънкласните дейности, посещенията на музеи”, категорична бе Албена Тотева.

Следващото заседание на щаба е насрочено за идния вторник”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!