BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци ще осигуряват готова храна и продукти на самотни възрастни хора в Плевен

След призива на кмета Георг Спартански за включване в кампанията за набиране на доброволци във връзка със създалата се извънредна ситуация, произтичаща от заразата с корона вирус, над 60 наши съграждани подадоха заявления в Община Плевен да изпълняват тези дейности. Това позволява местната администрация да разшири кръга от социални услуги,  информират от Пресцентъра на Общината.

Освен лекарства по рецептурни книжки или рецепти доброволците ще могат да доставят на самотни възрастни хора и готова храна или хранителни продукти. Заявки се подават от 09.30 до 16 ч. всеки ден на тел. 064/ 80 00 11. Тези услуги стартират от утре, 24 март /вторник/, първите заявки ще бъдат изпълнени на 25 март /сряда/.

Цената на готова храна за обяд и вечеря е 5 лв. с ДДС, а само за обяд – 3 лв., също с ДДС. След получаване на заявка за хранителни продукти доброволци ще посещават домовете, легитимирайки се, за да уточнят количествата и марките на продуктите. За получените суми ще бъде съставен и подписан двустранно приемо-предавателен протокол.

Заявки за готова храна и продукти ще се изпълняват и в съботно-неделните дни. От услугата могат да се възползват и възрастни хора, чакащи да бъдат приети за обслужване от Общинския домашен социален патронаж.

Доброволците ще бъдат осигурени с предпазни маски и ръкавици.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!