BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Депутатът – патриот Валентин Касабов /НФСБ/: Стадото да се вкара в кошарата

Валентин Касабов /НФСБ/, депутат, зам. председател на парламентарната група “Обединени патриоти”. Снимка – интернет.

Валентин Касабов, депутат, зам. председател на парламентарната група “Обединени патриоти”, зам..председател на НФСБ, в предаването „Здравей България” по Нова ТВ, днес, 25.08.2020 год. Коментар за протестите и участниците в тях.

“Страшното е, когато тълпата, стадото в един момент решава и се взема за глутница. Крайно време е собственикът, овчарят да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата – заяви депутатът. – Това трябва да го направи министър-председателят, цялата държава с цялата сериозност… Не могат да ограничават правата на останалите граждани 100-200-300 човека, не могат да насилват малки деца с майките им и да обясняват, че това са техните права. Ами утре? Изкараха ковчези, изкараха бесилки, утре ще започнат да разстрелват. Това ли са правата? Правата на кое? Нека да спрем. Крайно време е стадото да се вкара в кошарата.”

………………………………………………

“Коран ли, какво искате – или Стария, или Новия Завет. Какво искате? След тая оставка какво? Кой ще дойде? Избори. Кой ще дойде? Задавам си въпроса какво изобщо се случва сега в държавата. От една страна имаме един президент, който някъде той се губи в събитията, в миналото, все още не е изтрил старото тоталитарно мислене. Представя си, че държавата е тоталитарна казарма, вдигнал е вместо националния флаг флага на черепа и костите. Черепа е ясен. Костите – това, което ще се случи, ако, не дай Боже, властта дойде в неговите ръце. Човек, който тръгна срещу светините на българския народ – Шипка, паметника на Левски. (…) Не мисля, че е опонент, той е някакво голямо недоразумение. Той трябва да бъде бащицата, да се изказва мъдро, но тази мъдрост е само пожелателна. Има негативизъм, настройване на определени групи една срещу друга, най-вече срещу управлението. Целта е хаос в България. Това ли е президентът? (…) Президентът е неадекватен и не е на мястото си. При него диалог няма, има размахване на пръст и от другата страна е това, което се случва на улицата.”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!