BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две болници в Троян получиха дарение дихателни апарати

Дихателен апарат. Снимката е илюстративна.

На знаков ден, 6-ти автуст – Преображение Господне, две болници в град Троян получиха като дарение дихателни апарати. Това са Многопрофилна болница за активно лечение и Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести.

Двата дихателни апарата са дарение от фирмата “Композит – Х” АД, базирана в град Летница, ловешка област. Стойността на двата апарата е 56 400 лв. Апаратите са модел ICU Ventilator SH300, който медицинските специалисти оценяват като много добри. Двете болници в Троян са сред одобрените от Министерството на здравеопазването здравни заведения за лечение на пациенти с Ковид 19.

МБАЛ – гр. Троян. Снимка – интернет

По повод направеното дарение, изпълнителният директор на фирмата “Композит – Х” АД, Дан Френч, казва следното:

„Насочихме се към тези болници, защото видяхме, че те имат реален недостиг на подобна апаратура, а в същото време имат квалифициран персонал, който има натрупан опит в работата с подобни вентилатори. Дарението ще бъде от полза на болниците и след пандемията, но сега наистина е времето, в което трябва да подпомогнем лекарите на първа линия. Използваме случая и за да благодарим на СБАЛББ Троян за оказаната преди няколко години навременна и ефикасна медицинска помощ на служител на предприятието.”.

Многопрофилна болница за активно лечение на белодробни болести. Снимка – интернет.

Управителите на двете болници, както и общинското ръководство на град Троян са благодарни на фирмата за своевременното дарение и с благодарност са го приели, информират нашите източници. Апаратите са приведени в действие и ще бъдат използвани при необходимост.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!