BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама непълнолетни задигнаха автомобил, оставен отключен на улицата

По горещи следи служители от РУ – Гулянци установиха противозаконно отнет автомобил и задържаха извършителите, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Разследването е стартирало на 19 ноември 2020 година в 06:45 часа след получен сигнал от жител на село Брест, че не е открил личния си автомобил „Опел“. По информация на тъжителя престъплението е извършено за времето от 21.00 часа на 18 ноември до 06,45 часа на 19 ноември. Колата е била паркирана на улицата пред дома му и била оставена отключена с поставен контактен ключ на арматурното табло.

Местопрестъплението е посетено от полицейски екип. След проведени оперативни действия „Опел“-ът е намерен изоставен край кравеферма в стопански двор на село Брест, без липси и щети. Установени са извършителите на деянието – 17-годишен и 14-годишен, и двамата от селото. От младежите са снети сведения, в които те правят пълни самопризнания.

Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Автомобилът е иззет и оставен на отговорно пазене в дома на собственика. Образувано е  досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК. Работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!