BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дарителска кампания за храм „Света Троица“ се провежда в Кнежа

Хилядолетия наред Християнството е обединявало българския народ и е една от основните предпоставки за съхраняването на българската нация през вековете. В България почти няма населено място без църква, а ние в Кнежа се гордеем с храм „Света Троица“ – ценен архитектурен паметник – символ на духовенството, вярата, добротата и сплотяването на хората в нашия град, на предците ни и на бъдещите поколения. Това пише в личния си профил във Фейсбук кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.
През 1859 г. започва строежът на църквата, но по-важното е, че всички жители на града се включват доброволно в изграждането на този светъл храм. Така само година по-късно, благодарение на неуморния труд и събраните средства от добрите миряни, Храм „Света Троица“ е вече факт.
160 години по-късно, ние гражданите на Община Кнежа носим отговорността да съхраняваме и поддържаме наследството оставено от нашите предци. В момента за запазването й са належащи неотложни ремонтни дейности по възстановяване на кубето и реставрация на стенописите. За тази цел Църковното настоятелство на храм „Света Троица“ обяви дарителска кампания за набиране на необходимите средства за реставрация на кубето и изографисване на нашата обител.
Апелирам към доброта и щедрост всички граждани на Община Кнежа. Нека покажем, че сме наследили качествата на предците ни, нека върнем приветливия вид на „Света Троица“!,казва кметът Лачовски.
Всеки, който иска да подпомогне, може да го направи, чрез дарение на средства по банковата сметка на храма:
BG62IABG4941000287501
или в дарителските кутии, които са поставени в сградата на Общинска администрация, храм „Света Троица“ и супермаркет „Апетит“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!