BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дарените от депутата Пламен Тачев кошчета за”Кайлъка” са вече монтирани

От ляво на дясно: Мирослав Грозданов, Пламен Тачев, Люси Дяковска и Атанас Атанасов

Обещаните от депутата Пламен Тачев кошчета за парк “Кайлъка” са вече монтирани. Това разкри пред нас народният представител, с когото разговаряхме пред входа на “Кайлъка”. Пламен Тачев бе в компанията на поп звездата Люси Дяковска – създател на фондация „Аз съм Кайлъка“, зеленчукопроизводителя Атанас Атанасов, който е дарил транспортирането и монтажа им и председателят на „Доброволци за Кайлъка“ Мирослав Грозданов, оперативен мениджър на фондацията на госпожа Дяковска.

От тях разбираме, че дарението представлява 75 бетонни кошчета. Те вече са поставени по алеята от Моста до хотел „Кайлъка“. Всяко кошче тежи около 120 килограма.

На срещата инициаторите разкриха причините за дарението си – сантимент по миналата слава на парка, лични преживявания и желание да се промени към по-добро са измежду мотивите за участието им в този проект.

Пред нас Люси Дяковска споделя, че “това което има да се прави в парка е много, но с малки стъпки и последователно проблемите ще се решават“.

По отношение на фансиране, тя се надява на дарители. Засега е доволна от направените стъпки – вече има кошчета и подновени пейки. Пейките са подновени от „Доброволци за Кайлъка“.

Депутатът Пламен Тачев определи “Кайлъка” като на емблема и счита, че той ще придобие национално значение, когато наблизо мине магистрала Хемус. Той сподели още, че е предложил помощта си след като е видял млади хора да вършат добри неща безплатно, на добра воля. Това го изумило и той решил да се включи.

На журналистически въпрос дали Пламен Тачев като народен представител от МИР Плевен ще окаже съдействие по отношение промяна в управлението на парка, той отговори, че е дошъл в качеството си на физическо лице и се надява авторитети като Люси Дяковска и Мирослав Грозданов да увлекат след себе си още хора.

Провокирани от тази репликата на народния представител, “Плевен прес” попитахме дарителите за цената на кошчетата. От Люси Дяковска разбрахме, че те са дарени на Фондацията и по тази причина не се знае стойността им. Пламен Тачев назова сума в порядъке на 6-7 хиляди лева, като в сметката влизат още 1 500 лева за транспорт и монтаж.

Кошчетата са монтирани, но големият въпрос за бъдещето на парка остава още отворен. Към този момент няма още решение на държавата за това кой и как ще стопанисва “Кайлъка” занапред. Обещание за намиране на такова бе дадено още в средата на месец юни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!