BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В ОС – Плевен отложиха дело за подкуп – единият обвиняем е в чужбина под карантина

В Окръжен съд -Плевен днес е разгледано наказателно дело против двама обвиняеми – К.М.И., на 40 години и К.Г.М.на 49 години.

К.М.И. е обвинен в това, че през периода месец септември – месец октомври 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дарове – парични суми в общ размер на 210 лева, които не му се следват, от 4 лица, за да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

К.Г.М.е обвинен в това, че на 06.11.2017 г., качеството си на длъжностно лице и полицейски орган,  поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лева, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по чл.127, ал.1,т.4 от ЗДвП.

В насроченото за провеждане днес съдебно заседание не се е явил единия от подсъдимите  – К.М.И., информират от Пресцентъра на Съда в Плевен. Мъжът е бил уведомен за датата и часа на съдебното заседание, но тъй като се намира в чужбина, е в невъзможност, с оглед извънредната ситуация в световен мащаб при обявената пандемия, да се яви в съдебното заседание на днешна дата. Според защитника му,  подсъдимият е уведомен за датата и часа на заседанието, но е заявил в телефонен разговор, че е поставен под карантина, което е причина да не може да се завърне в България, с цел явяване в съдебно заседание. Настоящият съдебен състав е намерил, че има уважителна причина, обективна и независеща от лицето, поради която същият не може да се яви по делото, а присъствието му е задължително, тъй като повдигнато обвинение е за тежко умишлено престъпление. Това налага да не бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, а същото да бъде отложено за нова дата. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 22.06.2020 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!