BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Искър честваха тържествено вековния юбилей на ветеран от Втората световна война

„Човек е богат със своята цел, богат е със своя собствен дял, но не с това, което е взел, богат е с това, което е дал!“
Един наистина богат човек е жителят на град Искър Димитър Горанов Пенковски или както го наричат всички – дядо Мико. Богат е, защото е дал своя принос в името на Родината с участието си във войната. Богат е, защото продължава да дава пример на своето семейство и околните със своя силен дух, въпреки възрастта. Богати сме и ние, неговите съграждани, че го познаваме и имахме възможността да бъдем част от церемонията по неговото награждаване.
Вчера пред сградата на Общинска администрация – гр.Искър се проведе тържество, посветено на стогодишния юбилей на дядо Мико. В присъствието на кмета на община Искър – инж.Валентин Йорданов, заместник-областният управител на област Плевен Татяна Божинова, председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България полковник от запаса Иван Смарандов и други членове на ръководството на сдружението, почетния караул от курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“, роднини и съграждани беше връчен юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ на Димитър Пенковски. Медалът беше поднесен от Иво Антонов – директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-потриотично възпитание“ в Министерство на отбраната. Поздравителен адрес и плакет от името на ръководството на община Искър бяха поднесени на столетника лично от кмета.
Пред паметника на загиналите във войната бяха поднесени цветя от всички официални гости на събитието, а накрая и юбилярят поднесе букет в памет на загиналите си бойни другари.
Празникът завърши с поздравителен концерт, специално организиран от семейството на дядо Мико.
Снимки и информация: Община Искър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!