BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В интернет тече подписка “Да спасим пчелите и земеделците”

От провелата се днес пресконференция на пчелари и организации от областта стана ясно, че продължава събирането на подписи в онлайн петицията “Да спасим пчелите и земеделците”. Припомняме, че за нея “Плевен прес” информира още през февруари месец. От казаното от Фондацията за околна среда и земеделие днес, се разбра, че са необходими 13 000 подписа от България до края на септември. Подписката е част от международна кампания за забрана на всички препарати, унижожаващи печелите. Ако подписката е успешна, тя ще се изпрати до Комисията по петиции към Европейския парламент. По подобен начин преди години са били забранени друг вид опасни за пчелите пестициди.

След края на днешната пресконференция се проведе и кратко бдение пред Съдебната палата в Плевен. Присъстащите пчелари запалиха по една свещ и мълчаливо почетоха хилядите отровени пчели. Тяхното измиране, пчеларите твърдят, е и опасност за цялата екосистема.

Линк към онлайн петицията “Да спасим пчелите и земеделците”: https://www.savebeesandfarmers.eu/eng.  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!