BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В ДКЦ II – Плевен ще има кабинет за спешни пациенти и за такива с инфекциозни заболявания

Недвижим имот – публична общинска собственост на територията на ДКЦ II – Плевен, да стане частна общинска собственост и същият да бъде предоставен безвъзмездно за ползване от здравното заведение, реши Общинският съвет на Плевен. Предложението влезе като извънредна точка на днешното заседание и е във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната.

„Към настоящия момент е налице необходимост от засилване капацитета на лечебните заведения в Плевен за извънболничната помощ, което е свързано с предоставяне на допълнителни здравни услуги заради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19. В тази връзка гласуваме и това предложение“, посочи при представянето му председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„ДКЦ II – Плевен ползва по договор за наем описаното помещение за лекарски кабинет. Разположението на кабинета е с цел обслужване на спешни пациенти, както и на пациенти с установени инфекциозни заболявания. Срокът на договора за наем е изтекъл, но нуждата от ползване на помещението е наложителна, особено с оглед на епидемичната обстановка, свързано COVID-19 и възможността за избягване пресичането на потоци на пациенти“, се посочва в писмо на д-р Мариана Лазарова – управител на ДКЦ II – Плевен.

Въпросното помещение в сградата на ДКЦ II – Плевен е разположено на първия етаж, от дясната страна на главния й вход. Общинският съвет гласува безвъзмездното право на ползване на имота да бъде за срок от 10 години, като консумативите и другите разноски за поддържането му ще са за сметка на ползвателя. В решението е записано още, че се забранява на ползвателя да преотдава предоставения имот или части от него на трети лица без знанието и съгласието на собственика – Община Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!