BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВОЛЯ и ВМРО се обърнаха в последния момент

Управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти са успели да съберат необходимите 120 подписа за внасяне на проект за нова конституция. Това съобщиха на брифинг в НС Даниела Дариткова от ГЕРБ и Искрен Веселинов от ВМРО.

Недостигащите подписи са събрани с помощта на няколко депутати от парламентарната група на Веселин Марешки – Воля и т.нар. независими.

Управляващите са се договорили и за референдум, който трябва да бъде проведен заедно с изборите за Велико народно събрание. На него ще бъдат зададени въпроси относно исканията на ВМРО за задължителна казарма и образователен ценз за гласуване.

Ако казаното от Дариткова се потвърди, то ние ще станем свидетели на пореден пирует и рязко обръщане в позицията на Марешки. Сутринта, в 9:00, пред ефира на национална телевизия Марешки заяви следното: “Воля няма да участва в тези 120 подписа, които трябва да се внесат днес” . Часове по-късно част от депутатите му все пак са се подписали.

От казаното от д-р Дариткова става още ясно, че ВМРО са подписали проекта на ГЕРБ, въпреки че част от предложенията им не присъстват в него. В дните преди откриване на НС в интервю пред Епицентър, Красимир Каракачанов твърдо заяви, че ВМРО “няма да подпише проекта за нова конституция, ако шесте им предложения не влязат в нея”. В общия проект на ГЕРБ са влезли едва три от шестте точки на “войводите”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!