BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВВВУ „Георги Бенковски“ ще сътрудничи с НУ „Христо Ботев“ – Плевен и Езиковата гимназия

Празникът на авиацията и Българските Военновъздушни сили е повод и за поглед към децата и младежите, които да познават миналото, настоящето и бъдещето им.

След възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“, първото висше училище в плевенския регион, логично е учебните заведения да търсят различни форми на сътрудничество с него.

Първите, които сключиха рамкови споразумения за съвместна дейност с ВВВУ „Георги Бенковски“, са ръководствата на ПГПЧЕ и НУ “Христо Ботев“ – Плевен, информират от Пресцентъра на висшето училище.

Тържественият акт по подписване на споразуменията бе пред участниците на годишната международна конференция.

Директорът на ПГПЧЕ Юрий Тодоров и началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски положиха подписите си под рамковите споразумения.

Директорът на НУ “Христо Ботев“ Цветелин Горанов подписа споразумението в присъствието на талантливите деца от ВГ „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова. Чаровниците поздравиха с песни гостите и участниците в конференцията.

Предстои реализацията на разнообразни идеи, съобразени с възрастта и интересите на децата и младежите в името на бъдещето на авиационното познание. И ВВВУ да им помогне да разперят криле и осъществят мечтите си!

Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!