BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Б. Борисов: Данъци няма да се плащат до 30-ти юни

Снимката е илюстративна.

“Ше отложим плащането на данъци до 30-ти юни”, обяви току – що министър – председателят Бойко Борисов на брифинг в МС. По този начин щели да се облекчат хората, за да посрещнат нуждите си покрай коронавируса. На журналистически въпрос “Кои точно данъци няма да се плащат до 30-ти юни”, Борисов не отговори. Даде думата на Владислав Горанов, който също не отговори на конкретния въпрос. След повторно настояване от журналисти, Владислав Горанов каза, че “се отлага облагането и плащането на корпоративен данък”. Отлагат се “вноските за подоходно облагане”.

Борисов заяви, че правителството ще помага на “браншовете изпаднали в нужда”. За да запазят работниците си, правителството ще даде на работодателя 60 % от ФРЗ /Фонд работна заплата/. За целта в Българска банка за развитие щели да се предоставят 2 милиарда лева. Освен това 200 млн. лв. щели да се заделят за отпускане на необезпечени кредити до 1 500 лв. на физически лица, които са останали без работа заради епидемията и затварянето на предприятия. Кандидатстването щяло да става през търговските банки, където желаещите могат да подават документи за необезпечен кредит до 1 500 лв.

Прочетете също

На официалния си Фейсбук профил председателят на КРИБ и собственик на футболния Лудогорец обяви, че …

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!