BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бивш кмет на Никопол оглави болницата в Червен бряг

д-р Валерий Желязков. Снимка – лична фейсбук страница.

Д-р Валерий Желязков, бивш кмет на гр. Никопол два мандата /2007 – 2011 и 2015 – 2019/, е утвърден за управител на МБАЛ ЕООД – гр. Червен бряг. Това става с решение № 236 на Общинският съвет, взето на редовната сесия на 29.10.2020 год.

За участие в конкурса за управител на болницата, е имало двама кандидати. До конкурса е допуснат д-р Желязков. Конкурсът се е провел на 13 октомври т.г.  Според публикуваното съобщение в интернет страницата на общината, комисията за провеждане на конкурса „класира на първо място д-р Валерий Желязков със средноаритметична оценка от разработката  по чл. 2, ал.2 т..2 от проведеното събеседване  отличен  5.50  в конкурс за възлагане управлението  на Многопрофилна болница за активно лечение – гр. Червен бряг. Избира за управител на МБАЛ кандидата класиран на първо място д-р Валерий Желязков за срок три години”

Общинският съвет упълномощава кмета да издаде съответната заповед за назначаването на д-р Желязков като управител на общинската болница

Другият кандидат не е обжалвал решението на комисията. Но бившият управител Камен Влахов, с когото „Плевен прес” се свърза, заяви пред медията, че продължава със съдебната битка. Припомняме, че в негова защита се подписаха 180 души – медици и помощен персонал, с искане да не бъде прекратяван предсрочно от общината, договора му за управление на болницата. Камен Влахов е завел съдебен иск срещу община Червен бряг заради прекратяването на договора му за управление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!