BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БАЛИЗ-Плевен стартира дейности за популяризиране и прилагане мисиите на неправителствените организации

 

Сдружение „БАЛИЗ“-Плевен стартира дейности по проект „ЗАЕДНО за по-успешни резултати в популяризиране и прилагане мисиите на неправителствените организации в насока застъпнически и самозастъпнически модели и практики на ЛИЗ и техните семейства“.

Проектната инициатива се изпълнява в партньорство със Сдружение „Равенство“ Тетевен и с финансовата подкрепа на Асоциация БАЛИЗ-София, информират от плевенската организация.

Изпълнението на дейността  се предвиждаше да стартира в началото на месец май 2020г., но поради пандемията от КОВИД-19, този проект, както и много от планираните инициативи на БАЛИЗ-Плевен претърпяха организационни промени.

През месец юли стартира дейността при стриктно спазване на противоепидемични мерки. Към момента протичат тематични обучителни  срещи с младежи с интелектуални затруднения, членове на организациите, изпълнители на проекта.

През месец август 2020г предстои провеждане на изнесено двудневно обучение за лица с интелектуални затруднения и техните родители, което ще се проведе в град Априлци в периода 17-18.08.2020г. и в него ще се включат, както младежите от Сдружение „БАЛИЗ“, така и от Сдружение „Равенство“-Тетевен.

Планиран е и двудневен обучителен форум за специалисти  социалната сфера от област Плевен и Община Тетевен, в рамките на който практикуващи в социалната сфера лица ще дискутират по темите «Мисия, визия, цел на работата в неправителствения сектор», «Ролята на специалистите в развитие на родителския капацитет и прилагането му в пряката работа с уязвими групи», «Застъпничество и само застъпничество. Ролята на специалистите в прилагането на иновативни подходи за зачитане правата на ЛИЗ».

Този проект е своеобразно продължение на предходни такива инициативи и цели  повишаване функционалните възможности на Сдружение БАЛИЗ-Плевен и Сдружение „Равенство“- Тетевен чрез провеждане информационна кампания, популяризираща  мисията и целите на работа привличане на съмишленици за реализиране на бъдещи интеграционни политики и дейности за ЛИЗ техните семейства. Важен е и акцентът, по който работим от години развиване на формиранитесамо застъпнически съвети към двете партньорски организации.

Надяваме се ситуацията в страната да позволи безпроблемно и ефективно да проведем планираните дейности по проекта, както и да дадем ход на други отложени инициативи, които са с изключителна важност за нашата членска маса, особено за децата и младежите с увреждания, коментират от екипа на Сдружение БАЛИЗ – Плевен.

Снимки: Сдружение БАЛИЗ – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!