BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АЕЦ “Козлодуй” предлага стипендии на осмокласници в беленска гимназия

„АЕЦ Козлодуй” ЕАД предоставя стипендии за ученици, записани в VIII-ми клас на учебната 2020/2021 година в ПГЯЕ „М. С. Кюри” – гр. Белене в специалност „Автоматизирани системи”. Според ръководството на училището местата за кандидатстване са ограничени.

Целта на предложените стипендии е да се насърчи интереса към изучаване на технически специалности както и предоставяне на възможност за реализация на учениците в едно от най-големите електропроизводствени предприятия в страната.

За първия срок на VIII-ми клас стипендията ще бъде в размер на 60 лв. за всички ученици, записани в специалността. От втория срок на VIII-ми клас, включително до завършване на съответната образователна степен, са предвидени 100 лв. за ученици с много добър 4,50 до много добър 5,49 и 200 лв. за тези отличен успех 5,50 или по-висок. За класиране ще се взема предвид средния успех от предходния учебен срок в специалност „Автоматизирани системи”.

Прекъсване на заплащането на стипендията е възможно при натрупване на отсъствия, налагане на санкции на стипендиантите или понижаване на успеха им.

Срокът за подаване на документи за кандидастване е от първи до тридесети септмеври в ПГЯЕ „Мария С. Кюри” – гр. Белене.

За повече информация относно изискванията за стипендията и начина за кандидастване, от училището са посочили телефоните 0895 580 535 и 0895 580 541, както и интернет страницата на ПГЯЕ „Мария С. Кюри” – гр. Белене.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!